Как започна всичко

Успешно премина нашето USA турне. Споделяме запис на последния ни концерт там. Проектът е финансиран от Столична програма „Култура“ на Столична община за 2016 г. и от дарителската кампания в Indiegogo. Благодарим на всички за подкрепата. Продължаваме напред!

Столична програма "Култура"
Indiegogo кампания

Екип

През 2005 година започнах да свиря на каба гайда с помощта на моя учител Тодор. Есента на предната година прекарах няколко седмици ходейки сам по върховете на Родопите. От тогава гайдата и планината са все в сърцето и ума ми. Свирил съм с гайдата срещу течението на река Амазонка, Дунав. През 2012 заедно с Костадин започнахме инициативата породена от интереса на много хора от София и чужбина да научат повече за гайдата.
Започнах да свиря на гайда от 10 годишна възраст. Запалих се от братовчед си, Николай Беляшки, който е добре познат в гайдарските среди като отличен майстор на гайди и музикант. През 2005 година се запознах с Цветелин и Янко в читалище Добри Чинтулов. Имаше много хора, които се искаха да се научат да свирят на каба гайда. Започнах да им показвам каквото знам и така се запалих по преподаването. С времето се зароди идеята заедно да действаме в разпространението на традициите и културата на родопската гайда. В момента преподавам на деца, възрастни и онлайн на хора от цял свят.
Започнах да свиря на гайда през 2005 година. През лятото репетирах често в занаятчийските бараки зад НСА. Един ден Цецо дойде, чул гайдата отдалече и ме покани в читалището. Оттогава сме все заедно - по събори, сватби, купони. Обичам Родопа планина, често ходя там.